Søk

Sølv barneskje Lubben - 515004

Produsent: Arven
Lubben barneskje. Serien Lubben barnebestikk i sølv ble designet av den norske gullsmeden Jacob Tostrup Prytz. Lengde: 12,3 cm
Varenummer: 515004

Hold dine ringer og smykker

blanke og pene! 

Velg gratulasjonskort  8 x 12 cm, med 2 sider.

Størrelse 6x7cm
sjokoladehjerter

1535
i h
Leveringsdato: på lager

Jacob var en norsk gullsmed, brukskunstner og rektor ved statens håndverks- og kunstindustriskole. Han beskrives som en av de toneangivende personene i det norske kunsthåndverks- og designmiljøet i mellomkrigstiden. Han fikk sitt store gjennombrudd ved kolleksjonen han designet for Norges Jubileumsutstilling i Kristiania i 1914. Han arrangerte også utstillinger, skrev og publiserte og var styremedlem ved kunstindustrimuseet i Oslo. Gjennom undervisning spilte han en viktig rolle for fremveksten av norsk kunsthåndverk, særlig betyningsfull var innflytelsen han hadde på norsk gullsmedkunst i 1920- og 1930-årene.
Hans arbeider på 1920-tallet var preget av funksjonalismen, og ved verdensutstillingen i Paris i 1937 fikk hans firma 3 priser for arbeider for hans hånd.
Jacobprisen er oppkalt etter ham, og han ble selv den første mottageren. Han ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden allerede i 1931, og ble æresmedlem av Landsforbundet Norsk Brukskunst i 1948, mottok Norges Gullsmedforbund hederstegn og var æresmedlem av danske og svenske brukskunstorganisasjoner. Hans arbeider finnes i de tre norske kunstindustrimuseene. Han mottok også Dannebrogordenen, Nordstjerneordenen, Finlands hvite roses orden, Leopoldsordenen og Æreslegionen.

Jacob designet «Lubben» til sin egen datter på 50-tallet. Han laget bestikket slik at det skulle passe perfekt i datterens små lubne barnehender.
Hver enkelt skje håndlages nå lokalt av dyktige sølvsmeder hos Arven i sølvbyen Bergen. Sølvbestikk har antibakterielle egenskaper og egner seg derfor svært godt for barn.
Dette er flotte, varige og funksjonelle gaver og egner seg supert til dåp, navnefest og bursdager.

Vedlikehold: Når den ikke er i bruk oppbevares den helst mørkt i syrefri plast. Kan brukes flittig. Pusses ved behov. Tåler oppvaskmaskin

Produktspesifikasjoner
Produktnr 515004
Materiale
 
Type bestikk
Lengde 12,3 cm
0.0 0
Skriv din egen anmeldelse Close
  • Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelse
*
*
  • Dårlig
  • Perfekt
Produkttagger
Gullsmed
siden 1874

 

Vi har det største utvalget av ringer i Norge. Våre butikker i Trondheim har eksistert siden 1874 og med det er vi en av de mest tradisjonsrike gullsmedene i landet.

Velkommen til en hyggelig handel hos oss.